Zin in vogelgezang in huis?

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Zin in vogelgezang in huis?

Ontdek de geheimpjes van dit charmante huisdier, maar onthou dat niet elke vogel hetzelfde is.

Informeer jezelf over de mogelijke soorten en wat hun karaktereigenschappen zijn.

SOORTEN

De ene vogel is de andere niet. Geef de voorkeur aan kleine vogels met een rechte snavel, zoals kanaries of zebravinken of een stel parkieten als je weinig tijd aan hen kan besteden. Wil je een bijzondere band met je vogeltje? Dan is een parkiet vaak de beste keuze.

In ieder geval hechten vogels zich aan hun baasje. Zo klein, zo broos, zo kleurrijk … heel wat positieve eigenschappen. Maar ze zijn vaak ook luidruchtig en maken redelijk veel vuiligheid. Hou rekening met je tolerantiegrens voor lawaai bij het kiezen van de vogelsoort. En denk eraan dat je regelmatig rond de kooi zult moeten schoonmaken!

KIEZEN

Het is gemakkelijker om een jonge vogel tam te maken. Bij de aankoop kies je het best voor een dier met glanzende veren, zonder kale plekken, met levendige oogjes en een alert gedrag. Enkele tips voor na je thuiskomst:

  • Installeer je vogel bij thuiskomst meteen in zijn nieuwe woonst die je vooraf hebt gekocht en ingericht. 
  • Laat je nieuwe vriend dan een tijdje met rust … Bedwing je nieuwsgierigheid toch ten minste de eerste dag zodat de vogel de tijd krijgt om op adem te komen in zijn nieuwe omgeving. 
  • Wanneer je daarna merkt dat je vogel niet meer zo onrustig is, kan je de kooi benaderen en kennismaken door zachtjes tegen hem te praten.

WEETJE

Als je een kanarie wil omdat je van het gezang houdt, kies dan een mannetje. Het vrouwtje zingt immers niet. Graag een rustige vogel? De zebravink is een eerder stille vogel in vergelijking met zijn soortgenoten.