Waterschildpad: goede infrastructuur

  • + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Waterschildpad: goede infrastructuur

De waterschildpad heeft specifieke eisen qua infrastructuur in tegenstelling tot andere reptielen. Om niet voor verrassingen komen te staan, sommen we de belangrijkste benodigdheden op.

AQUATERRARIUM

Toegegeven: het houden van waterschildpadden vraagt net dat ietsje meer werk en techniek dan bij de meeste reptielen het geval is. Je hebt namelijk een aquaterrarium nodig, wat in de praktijk een combinatie tussen een terrarium en een aquarium betekent. Waterschildpadden hebben immers zowel een vochtig gedeelte (waarin ze kunnen zwemmen) als een droog gedeelte (waar ze zich op kunnen warmen en uitrusten) nodig. En dat betekent noodzakelijkerwijs wat meer onderhoud: stukjes ondergrond uit het droge gedeelte (een eilandje of een oever) komen in het water terecht en dat is meteen ook de plaats waarin waterschildpadden zich ontlasten. 

WATER

Daarnaast moet het water verwarmd worden. Je kiest bij voorkeur voor een buitenfilter met ingebouwde verwarming. Het alternatief – staafverwarming* - wordt in het water aangebracht en kan dus door grote schildpadden worden beschadigd wanneer het verwarmingselement onvoldoende is beschermd. En dat het water onder stroom komt te staan, is uiteraard het laatste wat je wil. De warmte voor het landgedeelte en ook licht geef je uiteraard door lampen die je boven het terrarium plaatst. 

* Er zijn staafverwarmers op de markt met plastic behuizing en roestvrij stalen kabelbeschermer speciaal voor waterschildpadden.

Gerelateerde producten: