• + 900 medewerkers
  • + 166 winkels
  • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Natuurpunt

NatagoraEn waarom geen vogels in je tuin?

Tom&Co shecht veel belang aan de natuur! Daarom steunen wij Natuurpunt**, , een Vlaamse vereniging die de natuur wil beschermen.

Jaarlijks zetten we de actie “Vogels Voeren en Beloeren” op touw en tellen we samen met honderdduizenden mensen begin februari de tuinvogels. Iedereen kan deelnemen door zijn tuin om te toveren in een aantrekkelijke plek voor vogels: plaats nestkastjes, voorzie voedertafels en drinkplaatsen. Zo help je hen niet alleen de winter te overleven, je kan hen ook van dichtbij observeren en genieten van een ballet van koolmeesjes, pimpelmeesjes, roodborstjes en mussen!

Vlinders en vleermuizen

Heb je ook al gemerkt dat er steeds minder vlinders in onze tuinen vertoeven? Kom begin augustus samen met ons de vlinders tellen. Op die manier kunnen we de verschillende soorten in kaart brengen. Als je droomt van een tuin vol vlinders, dan kan je vlinderhuisjes plaatsen en planten zoals lavendel planten. Daar zijn ze gek op!

Iedereen die gek is op griezelen, kan eind augustus meedoen aan onze vleermuisacties! Overal in Vlaanderen organiseert Natuurpunt dan activiteiten zoals avondwandelingen en zoektochten rond deze fascinerende diertjes. Maak je maar geen zorgen, ze drinken echt geen bloed, alleen maar water!

 


  


BIJ TOM&CO VIND JE ALLES WAT VOGELS, VLINDERS EN ANDERE DIEREN NODIG HEBBEN: NESTKASTJES, VOEDERHUISJES EN AANGEPAST VOEDER.
ZO GENIET JE NIET ALLEEN VAN EEN MOOIE TUIN, MAAR CREËER JE OOK NOG EENS EEN NUTTIGE HABITAT VOOR HEEL WAT DIEREN!!


Natuurpunt is een vereniging voor natuurbescherming die probeert om ons natuurlijk patrimonium in stand te houden en te valoriseren. Honderden gepassioneerde vrijwilligers en ornithologen werken mee aan programma’s voor de opvolging van vogelsoorten en het herstellen van zeldzame biotopen. Natuurpunt organiseert geleide wandelingen en kinderanimatie op een aantal uitzonderlijke locaties. Voor meer informatie kan je terecht op de site www.natuurpunt.be.