Watertest Aquarium

Zoals een vis in het water… kwaliteitswater wel te verstaan!

Om gezonde vissen te hebben, moet uw aquarium zo goed mogelijk de aquatische leefomstandigheden in een natuurlijke omgeving reproduceren. 

Te beginnen bij een onberispelijke waterkwaliteit. Tom&Co kan u daarbij helpen!

 • + 900 medewerkers
 • + 166 winkels
 • + 7.000 producten

Zoek een winkel

Onze Dienst

NIEUW AQUARIUM

Tom & Co helpt u om het water van uw nieuwe aquarium te testen. Na het testen, geven wij u advies over het verbeteren van de waterkwaliteit (indien nodig) en raden wij u de geschikste producten aan om uw aquarium te onderhouden. Zo kan u uw vissen in alle veiligheid in hun nieuwe habitat plaatsen.

De "beste tijd" om het water te laten testen is eigenlijk opgedeeld in verschillende fases die allemaal toebehoren aan de opstart van je aquarium. Een korte samenvatting: 

   • Testfase 1: een paar dagen na de opstart van het aquarium
   • Testfase 2: net voor de eerste introductie van (een beperkt aantal) vissen in het aquarium
   • Testfase 3: een paar dagen na de eerste introductie van (een beperkt aantal) vissen in het aquarium en dit met het doel van de vissen populatie uit te breiden
   • Testfase 4: is een onderhoudstest (deze wordt herhaald om de zes tot acht weken)

Wanneer u deze testfases succesvol heeft doorlopen, is uw aquarium in top conditie.

BESTAAND AQUARIUM

U kunt uiteraard ook het water van uw bestaand aquarium laten testen. Breng daarvoor een waterstaaltje binnen bij één van onze Tom & Co verkooppunten. Deze dienst is volledig gratis. Winkels die deze service aanbieden, vindt u hier.

Wij analyseren het water steeds op volgende zaken: de totale hardheid, carbonaathardheid (KH), de pH- en nitraatwaarden, nitriet, chloor en kooldioxide.  Daarna stellen wij voor elke te verbeteren parameter enkele specifieke producten voor. Zo kan u thuis met de juiste informatie aan de slag. Naast ons Tom&Co merk hebben wij ook een breed assortiment gespecialiseerde producten van de referentiemerken JBL en Tetra

TIP: Aarzel niet om onze medewerkers in de winkel te vragen naar de meest geschikte vissoorten voor de aquatische biotoop van uw aquarium. Zij geven u graag meer informatie.