Natuurpunt

Natuurpunt

Waarom geen vogels in jouw tuin?

Tom&Co draagt mee zorg voor de Natuur! Daarom steunen wij Natuurpunt*, de Vlaamse vereniging voor natuurbescherming. Jaarlijks zetten we de actie “Vogels Voeren en Beloeren” op touw en tellen we samen met honderdduizenden mensen begin februari de tuinvogels. Iedereen kan meedoen door van zijn tuin een aantrekkelijke plek voor vogels te maken: plaats nestkastjes, voorzie voedertafels en drinkplaatsen. Zo help je hen niet alleen de winter te overleven, je kan hen ook van dichtbij observeren en genieten van een ballet van koolmeesjes, pimpelmeesjes, roodborstjes en mussen!

Ook al opgemerkt dat er steeds minder vlinders in onze tuinen vertoeven? Doe daarom mee aan de vlindertelling elk jaar begin augustus. Zo kunnen de soorten vlinders in kaart gebracht worden. Wil je een kleurrijke tuin vol vlinders? Lok hen dan en plaats vlinderhuisjes en planten zoals lavendel. Daar houden ze van!

Wie lekker wil griezelen, kan elk jaar rond eind augustus meedoen aan de Vleermuisacties! Overal in Vlaanderen organiseert Natuurpunt dan activiteiten zoals avondwandelingen en zoektochten rond deze fascinerende diertjes. Maak je geen zorgen, ze drinken geen bloed, enkel water!

Bij Tom&Co vind je alles wat vogels, vlinders en andere tuindieren nodig hebben: nestkastjes, voederhuisjes en aangepast voeder. Zo kan je niet alleen optimaal genieten van een mooie tuin, je maakt er ook een nuttige habitat van voor vele dieren!

*Natuurpunt is een vereniging voor natuurbescherming die tracht ons natuurlijk patrimonium in stand te houden en te valoriseren. Honderden enthousiaste vrijwilligers en ornithologen verlenen hun medewerking aan programma’s voor de opvolging van vogelsoorten en het herstellen van zeldzame biotopen. Op een aantal uitzonderlijke locaties organiseert Natuurpunt ook geleide wandelingen en kinderanimatie. Meer info vind je op hun website www.natuurpunt.be.